Сторінки

неділю, 14 січня 2018 р.

Моніторинг читання учнів за І семестр 2017-2018 н.р.

      На зимових канікулах бібліотекарем , класними керівниками та активістами бібліотеки проведено аналіз читацьких формулярів учнів 2-4 та 5-8класів.
            Моніторинг читання учнів 2-4 класів у І семестрі 2017-2018 навчального року показав, що 93 % школярів - читачі шкільної бібліотеки, що на 3 % більше ніж за цей період минулого року.
           Це свідчить про те, що учні молодших класів проявляють інтерес до книги та читання. Щоб зацікавити маленьких читачівчитачів розмаїттям книжкового світу, бібліотекар разом з вчителями систематично проводить бібліотечні заняття, літературні читання, ігри. В бібліотеці постійно організовуються книжкові виставки та перегляди дитячих видань.
          Нажаль, процент охоплення читанням учнів 5-8 класів у порівнянні з минулим роком зменшився на 7%. Вважаю, що основними причинами зниження читацької активності дітей цієї вікової категорії, є недостатня робота по популяризації книги та бібліотеки, зниження інтересу до читання, заміна книги телебаченням, комп'ютером,  різними гаджетами та недостатня кількість книг сучасних видавництв.
            Для цілеспрямованої роботи з вивчення та забезпечення читацьких інтересів учнів необхідно постійно оновлювати бібліотечний фонд; використовувати новітні інформаційні технології; інноваційні методи роботи; більше уваги приділяти учням середньої ланки; заохочувати їх  до участі в проведенні масових заходів, які проводить бібліотека; співпрацювати з вчителями та батьками учнів.


Немає коментарів:

Дописати коментар