Сторінки

понеділок, 2 квітня 2018 р.

            Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 19672 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі. Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. Проводять ранки, конкурси, виставки, конференції і фестивалі, присвячені найкращим книгам світу.



       З 2 по 6 квітня у школі пройшов Тиждень дитячої та юнацької книги. Відкрився тиждень цікавою повчальною казкою для учнів 1-3 класів "Принцеса, яка не вміла читати". 
      Маленька принцеса, що не хотіла вчитисч, читати, не поважала своїх батьків, потрапила у ліс до Баби Яги, і тільки через три роки змогла повернутися додому. Вдома, принцесі зраджує найкраща подруга, обманом отримала принца, який дуже подобався принцесі. І все це тому, що вона не вміла читати та писати.
          Але , все ж таки, принцеса зрозуміла, що книга та знання необхідні людині, щоб бути розумною, щасливою, не потрапляти у різні неприємні історії.


          Учні 3-4 класів із групи продовженого дня познайомились із 
книгами - ювілярами 2018 року, переглянувши книжкову виставку у бібліотеці та здійснивши віртуальну подорож сторінками цих книг.




         Мабуть, на землі немає людини, яка б не любила казок. Адже змалку казка навчала нас мріяти та фантазувати, радіти й сумувати. У казках уславлювались сміливість, мудрість, доброта, прагнення до справедливості. Своїх улюблених казкових героїв зобразили у малюнках діти 2-5 класів. 



                              На цьому тижні знову відкрила двері "Книжкова лікарня", де дівчата 8-9 класів відремонтували 48 дитячих книжечок, які теперзнову будуть радувати маленьких читачів.

                   


            Бенефіс читача - це презентація таланту, захоплень та перемог кращих читачів бібліотеки. У цьому році кращими читачами стали цікаві, ерудовані та талановиті учениці 6-А класу Чепалова Маргарита і Максимча Вікторія. Їх об'єднує любов до книги, бажання бути цікавими неординарними людьми. Крім читання дівчатка добре малюють, складають кросворди, займаються бісероплетінням. А ще  Маргарита дуже полюбляє верхову їзду. Любов до книги та читання привели Риту до перемоги у обласній олімпіаді "Юних знавців Біблії" і готується до Всеукраїнської олімпіади у місті Острог. 
            Бажаємо Маргариті перемоги! А всім читачам - цікавих зустрічей з цікавими книгами та улюбленими героями.



Немає коментарів:

Дописати коментар